نصب کانکس در محل دارای شرایط و استاندارد های مختلفی می باشد. که خود از نکات مهمی می باشد. تا کانکس را در هنگام باد و طوفان های شدید در جای خود محکم نگاه دارد. به دلیل پرسش های زیادی که در رابطه با زیر سازی کانکس و نحوه صحیح نصب آن از طرف خریداران مطرح می شود. بنا بر آن شدیم تا در این مطلب به تشریح آن بپردازیم. با کانکس ساز همراه باشید.
اصلی ترین نکته در نصب کانکس استقرار آن بر روی یک سطح صاف و تراز می باشد. به گونه ای که نقطه ثقل آن که همان شاسی کانکس است. بخوبی بر روی سطح قرار گرفته و بار حاصل از وزن کانکس را به پایین بصورت مستقیم انتقال دهد. شاید بتوان گفت با رعایت کامل این شرط از 70 درصد امکان واژگونی یا سقوط سازه به راحتی می توان جلوگیری نمود. که متاسفانه در اکثر مواقع به درستی رعایت نمی شود.
در بعضی از پروژه ها بخصوص پروژه های عمرانی مرتبط با ساختمان سازی و بلند مرتبه سازی، به دلیل گود برداری و کمبود فضای کافی برای تجهیز کارگاه، با اخذ مجوز از شهرداری خرپاهایی را در پیاده رو ایجاد نمود. تا بتوان کانکس را بر روی این خرپا ها نصب نمود. در این حالت بایستی نوع و نحوه اتصال خرپاها با توجه به وزن کانکس محاسبه و به صورتی اصولی اجرا شود. و همچنین صفحه هایی برای جوش یا پیچ کردن شاسی کانکس به سطح بالای خرپاها تعبیه گردد.
این صفحه ها باید در فواصل 2 متر برای کانکس های کوچک در حدود 6 متر طول و برای کانکس های بزرگ که دارای طول بیش از 6 متر هستند. هر 3 متر دو صفحه بصورت موازی جهت اتصال شاسی کانکس به خرپا داشته باشند. از آنجایی که این سازه ها معمولا کانکس کارگاهی یا دفاتر مهندسینی هستند. که بر روی پیاده رو و در واقع محل تردد افراد نصب گردیده و از طرفی به دلیل ارتفاع آنها در معرض مستقیم باد نیز قرار دارند. نصب و اتصال صحیح آنها بسیار اهمیت دارد. تا از حوادث ناگوار ناشی از سقوط سازه جلوگیری شود.
در سطوح شیبدار به هیچ وجه نباید نصب کانکس انجام داد. چرا که علاوه بر آسیب رساندن کلی به کانکس سبب آسیب های جسمی می شود. قبل از سفارش کانکس اگر سطح مورد نظر شیب بیشتر از 10 درجه داشته باشد. باید سطح را صاف کرده و با سازه های آهنی و بتنی صفحه ای صاف جهت نصب کانکس در محل ایجاد نمایید.
آنچه در نصب کانکس در محل های شیبدار حائز اهمیت است. نصب دقیق کانکس بر روی صفحه و بستن محکم آن و سپس جوشکاری در بخش های اتصال است. توجه به تمامی نکات ایمنی در اینگونه از کانکس ها بسیار مهم است.
برای نصب کانکس در ارتفاع باید ابتدا پایه ها و ستونهایی که قرار است کانکس بر روی آنها قرار گیرد. بصورت اصولی و استاندارد به صفحه ستونهایی که در زمین تعبیه شده است متصل گردد. برای کار گذاشتن این صفحه ستونها نیاز مند محاسبات دقیق بوده و ابعاد آن با توجه به ارتفاع ستون ها و نوع خاک زمین مشخص می گردد. و پس از حفر زمین آرماتورها کار گذاشته شده و بتن ریزی انجام می گردد. سپس ستونها بر روی این پایه ها قرار گرفته و با پیچ و مهره و یا با استفاده از جوش به آن متصل می گردند.
نکته قابل توجه برای نصب کانکس در ارتفاع، اینکه در صورتی که ارتفاع ستونها بیش از 2.5 متر باشد. می بایست برای استقامت بیشتر آنها از بادبند نیز استفاده شود. تا وزن کانکس را بخوبی تحمل کرده و بار آن را به زمین انتقال دهند. در نهایت خود سازه نیز به این ستون ها و یا کلاف بالایی آنها متصل شده و با پیچ یا جوش مهار می گردد. تا در هنگام باد های شدید سازه مستحکم در جای خود باقی بماند. هرچه ارتفاع بیشتر باشد. باید ستون ها و بادبندها از نوع مقاوم تری انتخاب شوند.
یکی از دشوارترین مکانها برای نصب کانکس، مکانهایی در ارتفاعات است. در ابتدا باید پایه و ستون هایی که سازه بر روی آن قرار می گیرد. را طبق آمار و محاسبات دقیق طراحی و ساخت. و سپس باید آنها را بر صفحه ای که در زمین تعبیه شده است. متصل کرد.
نکته مهم در نصب کانکس در ارتفاعات بیش از 2.5 متر استفاده از باد بند جهت افزایش استقامت و تعادل وزن کانکس است. و هرچه ارتفاع بیشتر شود. باید استقامت سازه و باد بندها افزایش یابد. تا در برابر باد های شدید، سازه در محل نصب خود باقی بماند. و فرد داخل آن احساس امنیت و راحتی داشته باشد.
در برخی مورد مانند کانکس ویلایی یا در مواقعی که کارگاه عمرانی در مناطق کوهستانی قرار دارد. به دلیل شیب دامنه نمی توان کانکس را روی سطح قرار داد. برای این منظور از یک کرسی چینی با استفاده از ملات ماسه سیمان و سنگ یا بلوک استفاده می شود. تا سطح صاف و همواری را جهت استقرار سازه ایجاد نمایند.
بهتر است در هنگام کرسی چینی حداقل چهار صفحه ستون که در عمق کرسی چینی به وسیله میلگرد متصل است. تعبیه شود. تا پس از قرار گیری و نصب کانکس بر روی کرسی بتوان آن را از چهار طرف اصلی مهار نمود. این کار کانکس را در برابر باد و طوفان های شدید نیز مقاوم می کند. در سطوح شیبدار با شیب بیش از 15 درجه قبل از ایجاد سطحی تراز و مسطح به هیچ عنوان سازه را به حال خود رها نکنید. چرا که بطور قطع دچار واژگونی خواهد شد.
امروزه افراد به دلایل بسیاری از کانکس برای موارد متفاوتی همچون کانکس ویلایی، کانکس نگهبانی، بیمارستان های صحرایی و غیره استفاده می کنند. که نصب کانکس از مهم ترین و آخرین مرحله ساخت کانکس به شمار می آید. نصب کانکس اصولا توسط فردی از شرکت سازنده انجام می شود. ولی در مواردی این کار توسط فرد متخصص صورت می گیرد. که در این مقاله به نصب تعدادی از انواع کانکس می پردازیم.
کانکس اجرا در محل به کانکس دوقلو، تک قلو و چند قلو گفته می شود. که در کارگاه و یا کارخانه طراحی و ساخته می شود. و برای نصب در محل آماده می گردد. و با استفاده از تریلر به محل مورد نظر منتقل می شود. بزرگ ترین ویژگی مثبت استفاده از کانکس های نصبی در محل قابلیت جداسازی آن و اتصال مجدد در مقصد است. که اصولا در موارد صعب العبور که امکان انتقال آن وجود ندارد. قطعات در کارگاه جدا شده و سپس در مقصد عمل اتصال صورت می گیرد.
برخی از شرکت هایی که اقدام به ساخت انواع کانکس می کنند. جهت افزایش رضایت مشتری، مراحل طراحی و ساخت کانکس را در کارگاه انجام می دهند. و سپس آن را جهت نصب به محل مورد نظر مشتری انتقال می دهند. و پس از نصب دقیق عایق کاری و پوشش های خارجی و داخلی بدنه کانکس را در محل انجام می دهند.
بطور کلی کف تمامی محصولات کانکس ساز از نوع تیر آهن است. که به علت مقاومت و وزن زیاد قسمت پایینی سازه، بنا بصورت پایداری بر روی سطح زمین خواهد نشست. و نیازی به نصب یا زیر سازی خاصی ندارد. اما بنا به شرایط اقلیمی مناطق و سلیقه خریداران بصورت شخصی می توان یک کرسی چینی و یک تراس زیبا برای قرار محل قرار گیری آن تعبیه نمود. که از طریق چند پله به سطح زمین ارتباط پیدا کند. ارتفاع و مساحت این کرسی چینی کاملا اختیاری و سلیقه ای بوده و استاندارد خاصی ندارد. ولی بصورت پیش فرض ارتفاع 50 تا 60 سانتیمتری با 3 پله یا 4 پله مناسب می باشد. می توان جلوی آن نیز یک مسیر با سنگ فرش ایجاد نمود. و یا حتی یک آلاچیق نیز در کنار آن تعبیه کرد
اولین نکته در این زمینه کف سازی کانکس است. که از تیر آهن به دلیل مقاومت و وزن زیاد آن استفاده می شود. و سپس کانکس در محل مورد نظر نصب شده و جهت زیبایی می توان از کرسی چینی و یا یک تراس در محل استفاده کرد. که کانکس در ارتفاع بین 50 تا 60 سانتی متر که دارای 3 تا 4 عدد پله داشته و قسمت جلویی سنگ فرش بوده و آلاچیقی در آنجا تعبیه شده است قرار گیرد.
همانطور که می دانیم نصب کانکس برای جلوگیری از لرزشها یا واژگونی سازه در هنگام طوفان بوده و این نیز رابطه مستقیمی با ابعاد و وزن سازه خواهد داشت. به عبارتی هرچه وزن و مساحت بنای پیش ساخته بزرگتر و بیشتر باشد. احتمال واژگونی آن کمتر و برعکس این موضوع نیز صادق است.
از آنجایی که کانکس نگهبانی کوچکترین عضو از سازه های پیش ساخته است. بیشتر از موارد دیگر در خطر واژگونی بوده چرا که هم مساحت کمی دارد. و هم وزن آن نیز به همین نسبت کم خواهد بود. و این امر باعث آسیب پذیر بودن آن در مکانهایی که دور تا دور آن خالی و در معرض برخورد مستقیم بادهای شدید یا طوفان خواهد بود.
از این رو پیشنهاد می کنیم. اگر دور تا دور کانکس نگهبانی دیواری وجود ندارد. حتمان آن را از شاسی به یک صفحه ستون متصل نموده و از این طریق آن را در محل نصب کنید. حدالمقدور از چند نقطه در جهات مختلف بهتر است که این مهار بندی برای نصب مطمئن تر انجام گیرد.
بارها پس از وقوع طوفان یا باد های شدید شاهد خبرهایی مبنی بر واژگون شدن کانکس و حادثه آفرینی آن در خبرگزاری ها بوده ایم. که نتیجه نصب کانکس به شکلی غیر اصولی و ناکارآمد بوده. از این رو بر آن شدیم تا در طی یک مقاله به نکات مهم و قابل توجهی که می بایست پس از انتقال و در حین استقرار سازه رعایت شود اشاره کنیم. که خریداران و صاحبان این سازه ها با مراجعه به آن منبعی اصولی برای نصب کانکس خود در اختیار داشته باشند.
یکی از موارد استفاده از کانکس برای اسکان موقت نگهبان در پارکها و مجتمع ها می باشد. اصولا در طراحی و ساخت کانکس به مقاوم بودن آن در برابر طوفان، سیل می اندیشند. و از طرفی وزن کانکس با مقاومت آن رابطه مستقیمی داشته و از آنجایی که کانکس نگهبانی از سبک ترین کانکس است. باید حتما دور کانکس نگهبانی دیواری کشیده شود. تا در زمان سیل و طوفان کمترین آسیب به آن وارد شود.
دیدگاهها بسته شدهاند.
مجوز کانکس ویلایی، آیا کانکس ویلایی نیاز به مجوز دارد؟ با کانکس ساز همراه باشید. به طور کلی، استفاده از کانکس ویلایی به دلیل مقاومت بالا و هزینه نسبتا کمتر در مقایسه با سازه های معمولی رواج پیدا کرده است. در بسیاری از نقاط از جمله در مناطق شمالی کشور شاهد انواع مختلف از کانکس های ویلایی هستیم.
کانکس به انگلیسی در واقع معنی های مختلفی دارد. به یک کیوسک بزرگ کانکس گفته می شود. که کاربری هایی نظیر کانکس چرخدار یا کاروان های چرخدار که به وسیله اتومبیل حمل می شود. و یا کانکس کارگاهی و همچنین در بعضی موارد به بجای کانتینر های حمل و نقل دریایی بکار می رود.
معایب کانکس خریداران به دنبال منبعی هستند که بصورت بیطرفانه معایب کانکس و سازه های پیش ساخته را مورد برسی قرار داده باشد. از این رو بر آن شدیم تا در این مقاله به برسی معایب کانکس و دیدگاه های مطرح شده در این رابطه به گونه ای کاملا بیطرفانه بپردازیم. چرا که هر چیزی […]
گروه صنعتی کانکس ساز با بیش از 18 سال سابقه در زمینه طراحی، تولید و اجرای انواع کانکس و ساختمان های پیش ساخته در خدمت شما مشتریان گرامی می باشد. ارائه خدمات نظیر خرید و فروش انواع کانکس و کانتینر مجهز به تمامی تجهیزات و امکانات رفاهی اقدام نموده است. اکنون قادر به تامین فضاهای مورد نیاز شما عزیزان در این زمینه می باشد.